X

Abarth 124 Spider

Potpuno novi Abarth 124 postavlja nove standarde. S ukupnom masom vozila od samo 1.060 kg omjerom snage i težine od samo 6,2 kg/ks. Težina je koncentrirana unutar međuosovinskog razmaka kako bi raspodjela težine bila optimalna (50:50) te kako bi se osigurale visoke performanse i hitrost. Razina upravljivosti je bez premca zahvaljujući ovjesu poteklom iz trkaćeg svijeta. Sada zabava postaje nešto ozbiljno.

TAMO GDJE UZBUĐENJE ZAPOČINJE

Vodoravno položen 1,4-litreni motor MultiAir Turbo snage 170 ks u kombinaciji s ispušnim sustavom prepoznatljiva zvuka Abarth Record Monza jamči optimalnu snagu u svakom trenutku. Zahvaljujući prijenosu snage na stražnje kotače putem mehaničkog samoblokirajućeg diferencijala za veću trakciju, ubrzanje i uzbuđenje koje se pritom osjeća onakvi su kakve biste i očekivali od jednog Abartha.

Zahvaljujući sportskom ovjesu s amortizerima Bilstein, novi Abarth 124 spider donosi savršeno držanje ceste, veću stabilnost i maksimalnu pouzdanost, osobito u zavojima. Pravi adrenalin iskonskog dvosjeda s otvorenim krovom započinje sa sigurnošću.

Gumb Sport dodatno naglašava karakter automobila jer omogućuje više sportsku i agresivniju kalibraciju motora (s prekomjernim pojačanjem), sportski rad automatskog mjenjača i sportsko upravljanje. Osim toga, ručica mjenjača s kratkim i izravnim hodom jamči hitro i precizno rukovanje. A sve to kako bi se osigurale najbolje performanse.

Abarth 124 Spider
Tehnički podatci

TEHNIČKI PODACI

MOTOR
1.4 TURBO T-JET S 125 KW (170 KS)
S 4 CILINDRA U REDU, 1.368 CM3
MAKSIMALNA SNAGA 
125 KW (170 KS) PRI 5.500 OKR./MIN
MAKSIMALNI OKRETNI MOMENT
250 NM PRI 2.500 OKR./MIN
UBRZANJE
6,8 (0–100 KM/H)
MAKSIMALNA BRZINA
232 KM/H