X

Abarth 695 Assetto Corse

Dizajniran za trkaće staze, Abarth 695 ""Assetto Corse"" konceptualno dočarava neprekidan povijesni tijek marke 695 koji je postao stvarnost 2009. s modelom 695 Tributo Ferrari. Automobil se pojavljuje i kao evolucija modela Abarth 500 ""Assetto Corse"", ""opasnog mališana"" i iznimno uspješnog protagonista te tri godine utrka jedne marke Trofei. Za model Abarth 695 “Assetto Corse” karakterističan je upadljiv prednji kraj ukrašen oznakom s Abarth logotipom i ispod nje širokim odbojnikom s aerodinamičnim spojlerom i zaštitnim rešetkama umjesto plastičnih maski na standardnoj verziji.

NAMIJENJEN ZA TRKAĆE STAZE

Kompleti kotača s naplatcima od 17" odlivenim od lake legure unaprijeđeni su novim perforiranim i samoventilirajućim prednjim kočionim diskovima i perforiranim stražnjim kočionim diskovima koji, uz pomoć novog upravljačkog mehanizma kočnica, povećavaju performanse na trkaćim stazama.

Ali iskonska inovacija na novoj verziji je sekvencijalni mjenjač Sadev s posebnim prijenosnim omjerom koji, u kombinaciji s metal-keramičkom dvostrukom pločom spojke deseže apsolutno i iznimno osobite performanse.